A Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégia hatása az építőiparra

Online webinárium építőipari szakemberek részére

Webinárium időpontja: 2021. augusztus 24. (kedd) 10.00-12.00

Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: –

24 900 Ft + Áfa

Kategória: Címke:

A közelmúltban jelent meg a Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégia, melyet régóta várt már az építőipari szakma.  A Stratégia célja, hogy növelje az építőipari ágazat teljesítményét, ehhez azonban szinte fenekestül fel kell forgatni a szektort.

A Stratégiaval számos olyan intézkedést kívánnak bevezetni, amelyre korábban sosem volt példa:

 • Bevezetik a közbeszerzések esetén kötelező költségbecslés realitásvizsgálatát, valamint a beruházások kockázati besorolását biztosító szakvéleményt – mindezt már a közbeszerzési eljárások megindítását megelőzően.
 • Bevezetik az Építőipari Tételes Referencia Költségadatbázist (ÉTRK), bizonyos értéket meghaladó közberuházások esetén.
 • Törekszenek arra, hogy a jelentős építési alapanyagoknak, építőanyagoknak és építési termékeknek hazai megfelelője
 • Összhangban a Hulladékgazdálkodási Stratégiával, építési-bontási hulladékot újrahasznosító regionális központokat hoznak létre.
 • A digitalizáció jegyében létrehoznak egy, az építési termékekkel kapcsolatos valamennyi információt tartalmazó központi adatbázist.
 • Vizsgálják annak lehetőségét, hogy bevezessék az általános felelősségbiztosítást a tervezők, műszaki ellenőrök, felelős műszaki vezetők és kivitelezők esetén.

Részletes tematika

Webináriumunkon Dr. Gáts Andreával keressük a választ arra, hogy a Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégia a gyakorlatban milyen kihívások elé állítja a szakembereket, az intézkedések milyen hatást gyakorolnak a mindennapi munkavégzésre. A webináriumot úgy időzítettük, hogy a Stratégia kapcsán megjelenő részletszabályokról is tájékoztatást tudjunk nyújtani!

Szakértő(k)

Dr. Gáts Andrea LL.M.

Ügyvéd, szabályozási szakjogász. Minisztériumi és más központi közigazgatási egységek, kamarák és cégek állandó jogi tanácsadója. Szakterületei: építési beruházások, szerzői jog, köztestületi szabályozás. Ezeken a területeken folyamatosan oktat, vizsgáztat, jogszabályt és előterjesztéseket készít és véleményez, peres képviseletet lát el. 2005-től a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének főtitkára.

Képzés menete

A webinárium napján direkt linket küldünk a jelentkezéskor megadott email címre, amin keresztül csatlakozni tudsz majd a Zoom felületen megtartott előadáshoz. Az online előadáson megosztott diasort és az előadás videó-felvételét a felhasználói fiókodon keresztül, a „Kurzusaim” menüpontban éred majd el.

 

További információk

A SkillEd weboldalon feltüntetett árak az áfát nem tartalmazzák.

Kedvezmények

 • 10% mikrokedvezmény*

Mikrovállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak és magánszemélyeknek 10% kedvezmény. Ehhez a megrendelés során a MIKRO10 kuponkódot kell megadnia.

 

 • SkillEd Membersip tagoknak ingyenes!

SkillEd Membership tagoknak a részvétel ingyenes! Kattintson ide a további részletekéért!

 

 • Kivitelezők Lapja előfizetőknek ingyenes!

Kivitelezők Lapja előfizetőknek a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Kérjük, adja le jelentkezését weboldalunkon keresztül és a megjegyzés mezőben tüntesse fel az előfizetéséhez kapcsolódó vevőszámot!

 

*A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

 

Információ 

Amennyiben a képzéshez kapcsolódóan kérdése van, keresse Ügyfélszolgálatunkat a +36 1 273 2090-es telefonszámon vagy az ugyfelszolgalat@skilled.hu e-mail címen.

 

Részvételi feltételek 

Jelentkezését a részvételi díj befizetésére szóló átutalásos számlánkkal igazoljuk vissza. A képzés előtti 28. napig történő írásbeli lemondás esetén nem számítunk fel lemondási díjat. A képzés kezdete előtti 15. napig írásban történő lemondás esetén a részvételi díj 50%-át számítjuk fel technikai költségként. Ez utáni lemondás vagy a meg nem jelenés esetében is a teljes részvételi díj esedékes. Amennyiben a jelentkező nem tud megjelenni, lehetősége van maga helyett más résztvevőt küldeni. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés esetén a képzés elmarad. Ekkor a részvételi díjat visszafizetjük, de a résztvevő további anyagi igénnyel nem léphet fel. A Kiadó a változtatás jogát fenntartja

 

Technikai információk – Webinárium

Webináriumunk a világon bárhonnan megtekinthető számítógép, laptop vagy akár tablet segítségével, online kapcsolaton keresztül.

 

Részvétel a webináriumon:

 • A webinárium megrendezése előtt a résztvevő számára a jelentkezéskor megadott e-mail címre küldjük a hozzáférési adatokat.
 • A webinárium megtekintésére a böngészőn keresztül nyílik lehetőség.
 • Előfordulhat, hogy a böngészője nem támogatja a webinárium lejátszását. Ebben az esetben a megküldött linken keresztül elérhető válik egy .exe fájl, melynek segítségével a letöltés után telepítés nélkül indítható a webinárium.

 

Minimális rendszerkövetelmények:

 • Internet hozzáférés (vezetékes, vezeték nélküli egyaránt)
 • Webináriumunkat támogatja a legtöbb operációs rendszert (Windows, MacOS, Linux)
 • Webináriumunk elérhető a legnépszerűbb böngészőkből (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari)*
 • Webináriumunk elérhető a legtöbb Android és iOS alapú tabletről

 

*Amennyiben probléma adódik a webinárium elérésével, kérjük, próbálja meg frissíteni böngészőjét.

Amennyiben nem tudja elindítani a webináriumot, úgy kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat a +36 1 273 2090-es telefonszámon.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégia hatása az építőiparra” értékelése elsőként