Az OTSZ 5.2 és az új TvMI-k tervezői szemmel

24 900 Ft + Áfa

A képzés időpontja: 2022. július 27. (szerda) 10.00-12.00

Termékszám: 87015

Kategória: Címke:

24 900 Ft + Áfa

A folyton változó jogi környezetben a szakmagyakorlóknak különös figyelmet szükséges fordítaniuk az aktuális kivitelezési tevékenységgel összefüggésben, hogy tisztázott legyen milyen jogi környezet vonatkozik a projektre, mely OTSZ és TvMI változat szerint kell tervezni. Ráadásul a módosított építési engedélyezési eljárás során, amennyiben az OTSZ előírásai – az előző tervhez képest – megváltoztak, és a hatályos előírásokat a módosítások körében és mértékében figyelembe vették, akkor a változások körében a módosított OTSZ hatálybalépése után érvényes TvMI-ben foglaltak az irányadók.

Az OTSZ koncepcionális változásai nagy mértékben érintik az ipari, mezőgazdasági, tárolási rendeltetésű épületeket valamint egyes esetekben a lakóépületeket is. Az elvárt tűzvédelmi biztonsági szint biztosítása érdekében meghatározott feltételrendszerek szoros összefüggésben állnak, melyből fakadóan nem elég a szakmagyakorlónak az egyes jogszabályi pontok módosítására fókuszálni, hanem a teljes jogszabály és kapcsolódó 14 TvMI rendszerelvű változásait komplex módon kell tudnia értelmezni és kezelni.

Az OTSZ változásaihoz kapcsolódóan, a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvekbe, értelemszerűen az adott érintett helyeken új műszaki megoldások jelennek meg. Ezeket együttesen szükséges alkalmazni, amely azt igényli, hogy a tervező rendszerelvű gondolkodással ismerje meg és alkalmazza a meghatározott feltételrendszert.

 

Részletes tematika

Webináriumunkon szó lesz többek között:

 • Az OTSZ és a TvMI-k tervezőket érintő változásairól
 • A tűzterjedés elleni védelemről és a kiürítésről
 • Az új műszaki megoldásokról
 • Az elvárt tűzvédelmi biztonsági szintről

Szakértő(k)

Lestyán Mária

Építészmérnök, tervező szakmérnök, szakterületei az energiahatékonyság, tűzvédelem, építésügy. Tizenkét éve vesz részt különböző szakmai szervezeteken keresztül a jogszabályok véleményezésében, előkészítésében, az MSZT munkájában. Az A1 Hőszigetelőanyag-gyártók Egyesületének elnöke, a Rockwool Hungary Kft. szakmai kapcsolatokért felelős igazgatója.

Képzés menete

A webinárium napján direkt linket küldünk neked a jelentkezéskor megadott email címre, amin keresztül csatlakozni tudsz a Zoom felületen megtartott előadásokhoz. Az online előadáson megosztott diasort felhasználói fiókodon keresztül, a „Kurzusaim” menüpontban éred el. A webinárium felvételét is itt találod majd.

További információk

A SkillEd weboldalon feltüntetett árak az áfát nem tartalmazzák.

 

Kedvezmények

 

10% mikrokedvezmény*

Mikrovállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak és magánszemélyeknek 10% kedvezmény. Ehhez a megrendelés során a MIKRO10 kuponkódot kell megadnia.

 

*A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

 

Információ 

Amennyiben a képzéshez kapcsolódóan kérdése van, keresse Ügyfélszolgálatunkat a +36 1 273 2090-es telefonszámon vagy az ugyfelszolgalat@skilled.hu e-mail címen.

 

Részvételi feltételek 

Jelentkezését a rendszerünkben előjegyzésben rögzítjük, melyről küldünk egy emailes visszaigazolást. A részvételi díj befizetésére szóló 8 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát a képzés indulása előtt 5 nappal állítjuk ki. A jelentkezést követő 14 napig jelezheti felénk elállási szándékát. Ez utáni lemondás esetében a teljes részvételi díj esedékes. Amennyiben a jelentkező(k) bármely okból nem tud részt venni a webináriumon, a részvétel átruházható más személyre. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés esetén a rendezvény megtartásától eltekintsünk. Ekkor a részvételi díjat visszafizetjük, de a résztvevő további anyagi igénnyel nem léphet fel. A SkillEd a változtatás jogát fenntartja.

 

Technikai információk – Webinárium

Webináriumunk a világon bárhonnan megtekinthető számítógép, laptop vagy akár tablet segítségével, online kapcsolaton keresztül.

 

Részvétel a webináriumon:

 • A webinárium megrendezése előtt a résztvevő számára a jelentkezéskor megadott e-mail címre küldjük a hozzáférési adatokat.
 • A webinárium megtekintésére a böngészőn keresztül nyílik lehetőség.
 • Előfordulhat, hogy a böngészője nem támogatja a webinárium lejátszását. Ebben az esetben a megküldött linken keresztül elérhető válik egy .exe fájl, melynek segítségével a letöltés után telepítés nélkül indítható a webinárium.

 

Minimális rendszerkövetelmények:

 • Internet hozzáférés (vezetékes, vezeték nélküli egyaránt)
 • Webináriumunkat támogatja a legtöbb operációs rendszert (Windows, MacOS, Linux)
 • Webináriumunk elérhető a legnépszerűbb böngészőkből (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari)*
 • Webináriumunk elérhető a legtöbb Android és iOS alapú tabletről

 

*Amennyiben probléma adódik a webinárium elérésével, kérjük, próbálja meg frissíteni böngészőjét.

 

Amennyiben nem tudja elindítani a webináriumot, úgy kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat a +36 1 273 2090-es telefonszámon.