Munkabaleseti jegyzőkönyv kitöltése lépésről lépésre

Szoftverrel kiegészített online kurzus munkavédelmi szakemberek számára

Képzés dátuma: 2021. június 29.

Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 8396

39 900 Ft + Áfa

Az Mvt. 64. § (1) szerint a munkáltatónak a munkaképtelenséggel járó munkabalesetet ki kell vizsgálnia, és a kivizsgálás eredményét munkabaleseti jegyzőkönyvben kell rögzítenie.

A jogszabályi követelményeknek megfelelő munkabaleseti jegyzőkönyv az első, amit elkérnek majd a munkavédelmi ellenőrök. Mivel az Ön ágazatában a leggyakoribbak a munkabalesetek, erre számítania is kell az aktuálisan zajló célellenőrzések kapcsán.

Fontos, hogy a súlyos, illetve a kettőnél több személy egyszerre, azonos helyen történő sérülését vagy egészségkárosodását okozó munkabalesetek kivizsgálása munkabiztonsági szaktevékenységnek minősül, így ezt csak arra jogosult szakember végezheti.

Online kurzusunk és a hozzá kapcsolódó munkabaleseti jegyzőkönyvkitöltő szoftver az ő munkájukat segíti.

A szoftver segítségével egy helyen tárolhatja az összes jegyzőkönyvet és akár több cég jegyzőkönyveit is könnyen kezelheti.

Az 5/1993. (XII.26.) MüM rendelet 5. sz. melléklete részletes útmutatót tartalmaz a munkabaleseti jegyzőkönyv kitöltéséhez, ami a szoftver „Súgó” menüpontjában is megtalálható. A képzés moduljaiban értelmező megjegyzéseket és magyarázatokat fűzünk az egyes blokkokhoz.

A munkabaleseti jegyzőkönyvkitöltő szoftver a fenti rendeletben meghatározott munkabaleseti jegyzőkönyvet készíti el, az abban lévő kitöltési útmutatóban foglaltaknak megfelelően.

Mit tartalmaz az írásos tananyag?
A kb. 30 oldalnyi terjedelmű írásos tananyagban részletesen végig vesszük a jegyzőkönyv kitöltésének lépéseit. Ehhez az online felületen fér hozzá, 4 hónapon át.

Miért ajánljuk a szofvert?
A szoftver használatával gyorsan, egyszerűen és az előírásoknak megfelelően töltheti és nyomtathatja ki a kitöltött jegyzőkönyveket. A programot az online felületről tudja letölteni a számítógépére.

A szoftver használatához szükséges rendszerkövetelmények:

 • A szoftver Windows alapú program. A futtatási környezethez Microsoft Windows XP vagy újabb verziójú Microsoft Windows operációs rendszer szükséges.
 • A szoftverhez mellékelt leírás, kitöltési útmutató olvasása Adobe Acrobat Reader (amely megtalálható a lemezen) programmal lehetséges.

A szoftver minimális hardverkövetelményei:

 • Pentium 300 MHz vagy gyorsabb processzor (1.5 GHz javasolt)
 • Legalább 128 MB memória (512 MB javasolt)
 • Legalább 100 MB rendelkezésre álló merevlemez-terület
 • Billentyűzet és Microsoft egér vagy azzal kompatibilis mutatóeszköz
 • Super VGA (1024 x 768) vagy nagyobb felbontású videokártya és monitor

Részletes tematika

Az írásos anyag követi a munkabaleseti jegyzőkönyv moduljainak felépítését:

 • (A) A munkáltató adatai
 • (B) A sérült (munkavállaló) adatai
 • (C) A munkabaleset adatai
 • (D) Baleset részletes leírása
 • (E) Egyéb információk
 • (F) A balesethez vezető ok/okok
 • (G) Intézkedések
 • (H) Megjegyzések
 • (I) Aláírások

Szakértő(k)

Kálmán László, munkabiztonsági szakember

Képzés menete

Az írásos anyag 2021. június 29-én lesz elérhető az online felületen, a regisztráció és a jelentkezés leadása után felhasználói fiókján keresztül, a „Kurzusaim” menüpontban éri majd el azt. A szoftver telepítője is innen lesz majd letölthető. A kurzus teljesítése után a rendszerből tudja letölteni a tanúsítványát.

További információk

A SkillEd weboldalon feltüntetett árak az áfát nem tartalmazzák.

Kedvezmények

10% mikrokedvezmény*

Mikrovállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak és magánszemélyeknek 10% kedvezmény. Ehhez a megrendelés során a MIKRO10 kuponkódot kell megadnia.

FAM és SkillEd Membership tagoknak a részvétel ingyenes*

A Fórum Akadémia Membership és a SkillEd Membership tagoknak ingyenes a részvétel! További részletekért látogassa meg a www.forumakademia.hu weboldalt!

*A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

 

Információ 

Amennyiben a képzéshez kapcsolódóan kérdése van, keresse Ügyfélszolgálatunkat a +36 1 273 2090-es telefonszámon vagy az ugyfelszolgalat@skilled.hu e-mail címen.

Részvételi feltételek 

Jelentkezését a rendszerünkben előjegyzésben rögzítjük, melyről küldünk egy emailes visszaigazolást. A részvételi díj befizetésére szóló 8 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát a képzés indulása előtt 5 nappal állítjuk ki. A jelentkezést követő 14 napig jelezheti felénk elállási szándékát. Ez utáni lemondás esetében a teljes részvételi díj esedékes. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés esetén a kurzus elindításától eltekintsünk. Ekkor a részvételi díjat visszafizetjük, de a résztvevő további anyagi igénnyel nem léphet fel. A Kiadó a változtatás jogát fenntartja.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Munkabaleseti jegyzőkönyv kitöltése lépésről lépésre” értékelése elsőként