Pénzügyi megoldások a HR-ben

Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 8362

39 900 Ft + Áfa

A kontrolling szakemberek szerint, amit nem lehet mérni, azt menedzselni sem lehet.

Napjainkban egyre több vállalat ébred rá, hogy érdemes bevezetnie rendszerébe a humán kontrollingot. Ahogy a HR növeli stratégiai jelenlétét az adminisztratív területen, úgy van egyre nagyobb szükség elemző, tényeken alapuló megközelítésre egy szervezet növekedéséhez. Több előnye is lehet, ha egy cég foglalkozik ezzel, esetleg kontrollert is alkalmaz.

A HR kontrollernek kellő körültekintéssel kell megválasztania, hogy mit és hogyan mér.

 • A “mit” a szervezet stratégiai céljaiból vezethető le (mire koncentrál a szervezet közép- és hosszú távon, amihez a HR-nek is a leghatékonyabban kell hozzájárulnia),
 • a “hogyan” pedig nem csupán módszertani kérdés, nagy hangsúlyt kell fektetni az adatok versenytársak hasonló eredményeivel történő összevethetőségére (benchmarking) is.

A mért területek megválasztása kulcsfontosságú, mert napjainkban a vállalatoknál az adatbőség a jellemző, így biztos kézre és nagy tapasztalatra van szükség, hogy az informatív mutatókat választhassuk ki mérésre és a menedzsment felé történő bemutatásra.

Online képzésünkből ön megismerheti a Key Performance Indicator (KPI) mutatók és a SMART módszertan jelentőségét az emberi erőforrás menedzsment területén, és tájékozódhat a döntéshozatal alapjának előkészítéséről.

A személyzeti költségek alakulása direkt és igen jelentős hatással van a cég hatékonyságára. A SMART célok és KPI-k meghatározásától az ellenőrzésen át a fejlesztési területek kijelöléséig számos lépéssel növelhető a termelékenység.

Képzésünkből megtudhatja például,

 • hogyan lehet hatékonyan ellenőrizni a személyzetet,
 • mikor és hogyan érdemes beruházni a személyzeti folyamatokba,
 • miért fontos a társaság pénzügyi kimutatásainak alapvető ismerete,
 • hogyan befolyásolja a munkaerő költsége és annak mérése a pénzügyi hatékonyságot, és hogy
 • mik a magas termelékenység hatásai a vállalat üzleti folyamataira.

A HR-esnek tisztában kell lennie azzal, hogy a HR mint funkcionális egység, miként járul hozzá a stratégiához. Az adatalapú HR egyre hangsúlyosabb lesz az elkövetkező időszakban, hiszen a mért és számszerűsített HR teljesítmény és az üzleti eredmény kapcsolata jól kimutatható. A felsővezetők mégis sokszor úgy érzik, hogy a HR tárgyú vezetői döntések meghozatalakor kénytelenek nélkülözni azokat a tényszerű elemzéseket, amelyek más üzleti területeken a megszokott módon rendelkezésre állnak.

Az üzletet valóban kiszolgáló elemzések kellenek: a jelenre és még inkább a jövőre kell koncentrálni. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a HR-nek, mint belső szolgáltatónak, magának kellene keresnie, megfogalmazni az ügyféligényeket: proaktívan, az igényeket megérezve, kitalálva, ha kell, azokat kialakítva kell fellépnie.

Részletes tematika

1. lecke

 • HR kontrolling a modern üzleti életben
 • A HR tanácsadó szerepe
 • Kiegyensúlyozott célrendszeren és teljesítménymutatókon alapuló stratégiai vállalatirányítási és teljesítménymérési módszerek

2. lecke

 • A siker ellenőrzése és mutatói a humánerőforrás területén, a kontrolling és a belső ellenőrzés összefüggései
 • Mérési kategóriák a személyzet területén

 

3. lecke

 • Kapcsolat a személyzet területén végzett mérések és a vállalat egészének teljesítménye között; a mért kategóriák összehasonlításának lehetőségei
 • A személyzet és az ellenőrzés közötti kapcsolat, a személyi ellenőrzés használata, a személyzeti ellenőrzés gyakorlati megvalósítása

 

4. lecke

 • Key Performance Indicator (KPI) mutatók; KPI-k az emberi erőforrás menedzsment területén – a célkitűzés SMART módszertana
 • Célok kitűzése és meghatározása; a célok elérésének áttekintése
 • Személyzeti tervezés, fejlesztési tervezés, fejlesztési területek meghatározása
 • Döntéshozatal alapjának előkészítése, javaslatok előterjesztése, az eredmények értelmezése és jelentése

Szakértő(k)

dr. Hunyadi-Barta Zsuzsanna, a Humán Szakemberek Országos Szövetségének (HSZOSZ) alelnöke

Képzés menete

Képzésünkre időponttól függetlenül bármikor jelentkezhetsz. A regisztráció és a jelentkezésed leadása után felhasználói fiókodon keresztül, a „Kurzusaim” menüpontban éred el az első továbbképzési anyagot. Ezt követően minden további modulhoz akkor férsz hozzá, ha kitöltötted az előző modul végén található rövid tesztet. Így saját időbeosztásodnak megfelelően tudsz haladni az anyaggal. A kurzus teljesítése után a rendszerből tudod letölteni a tanúsítványodat.

További információk

A SkillEd weboldalon feltüntetett árak az áfát nem tartalmazzák.

 

Kedvezmények

 1. 10% mikrokedvezmény*

Mikrovállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak és magánszemélyeknek 10% kedvezmény. Ehhez a megrendelés során a MIKRO10 kuponkódot kell megadnia.

 1. FAM tagoknak a részvétel ingyenes*

A Fórum Akadémia Membership tagoknak ingyenes a részvétel! További részletekért látogassa meg a www.forumakademia.hu weboldalt!

*A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe. 

Információ 

Amennyiben a képzéshez kapcsolódóan kérdése van, keresse Ügyfélszolgálatunkat a +36 1 273 2090-es telefonszámon vagy az ugyfelszolgalat@skilled.hu e-mail címen.

Részvételi feltételek 

Jelentkezését a részvételi díj befizetésére szóló átutalásos számlánkkal igazoljuk vissza.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pénzügyi megoldások a HR-ben” értékelése elsőként