Ablakok kezelése Copy

Az aktív munkafüzetről új ablakot is nyithatunk a Nézet szalag Ablak paneljében található Új ablakparancsával. Az ablakok egymás mellett elrendezhetők a Nézet/Mozaik paranccsal. Az ekkor megjelenő párbeszédpanelen határozzuk meg, hogy az ablakok egymás mellé vagy fölé (Egymás alatt) kerüljenek. A Mozaikszerűen elrendezésnél rugalmasan, egymás mellé és alá is kerülhetnek ablakok. Az ablakhatárok és az ablak címsora egérrel húzhatók, így az automatikus elrendezés módosítható.

Az egyes munkafüzetek aktivizáláshoz kattintsunk a munkafüzetek takarásból kilógó részeire vagy az Ablakváltás menüből válasszuk ki azt a munkafüzetet, amelyet előtérbe akarunk helyezni. Az aktív munkafüzet ablakai jelölőnégyzetet kiválasztva csak az aktív munkafüzet ablakait kapcsolja be és rendezi el, ha több munkafüzetet is megnyitottunk. A szerkesztőablak a Nézet/Elrejtés paranccsal elrejthető és a parancs megismétlésével jeleníthető meg ismét. A parancs kiadása után a megjelenítendő ablakot párbeszédpanelen választjuk ki.

A Windows tálca is használható az ablakok közötti váltásra. Ekkor mozgassuk a kurzort a tálcán az Excel ikonja fölé, majd amikor megjelennek a megnyitott munkafüzetek képei, azok közül válasszunk kattintással (lásd az ábrát)!

Ablakváltás a tálcán.