Nézetmód változtatása Copy

Az Excel különféle szerkesztési, megjelenítési üzemmódokat biztosít, hogy az éppen végzett tevékenységünkhöz a megfelelő részletességű képernyőkép álljon a rendelkezésünkre. 

A különféle üzemmódokat a Nézet szalag parancsaival, illetve az állapotsor jobb oldalának ikonjaival, valamint a Fájl szalagmenü Nyomtatás parancsával kapcsoljuk be. A Nézet szalag Nagyítás elemével a szerkesztőablak nagyítását állíthatjuk be. Ugyancsak a nagyításra szolgál az állapotsor jobb oldalán megjelenő, az aktuális nagyítás értékét mutató gomb, valamint a –, és + ikonok, illetve csúszka is. A csúszkával, illetve a párbeszédpanel Legyen mezőjébe írással akár 400%-os nagyítást is beállíthatunk.Állapotsori gombok

A Nézet szalag 100% elemével az alapértelmezett 100%-os nagyítást, a Kijelölt rész nagyítása paranccsal a kijelölt területet alapul vevő nagyítást állíthatunk be. Ugyanezt teszi a Nagyítás párbeszédpanel Kijelölésnyi kapcsolója is, vagyis olyan nagyítást állít be, amelynél az előzetesen kijelölt terület kitölti a munkaablakot. 

Egyszerre egy munkafüzetet több szerkesztőablakban jeleníthetünk meg a Nézet szalag Új ablak parancsával.

Ugyanaz a munkalap három nézetben