Új táblázatstílus kialakítása Copy

Bár a program rengeteg előre beállított táblázatstílust ajánl fel, ezek sem tetszhetnek mindenkinek, hiszen nem vagyunk egyformák. Viszont lehetőségünk van saját, hasonló táblázatstílusok kialakítására, amelyek aztán később a fentiekhez hasonló egyszerűséggel alkalmazhatók más táblázatokon.

4. Feladat

Hozzunk létre egyéni stílust!

Megoldás

  1. Váltsunk a Kezdőlap szalagra!
  2. Kattintsunk a Stílusok/Formázás táblázatként gombra!
  3. Adjuk ki az Új táblázatstílus parancsot!
  4. A Kész táblázatstílus létrehozása panelen válasszuk ki a táblázat valamely jellegzetes, formázandó elemét, majd a Formátum gombra kattintás után adjuk meg jellemzőit! Beállíthatjuk a betűtípus, szegély és kitöltés tulajdonságokat.
  5. Ismételjük meg a fenti lépést minden olyan táblázatelemre, amelyet eltérő módon szeretnénk formázni! A páros és páratlan sorok eltérő formázását például az Első sorsáv és a Második sorsáv elem kiválasztása után eltérő kitöltőszín árnyalattal különböztethetjük meg. Ugyanígy járhatunk el a páros és páratlan oszlopok esetében is.
  6. Ha minden új táblázatot a most beállítottak szerint formáznánk, jelöljük be a Beállítás alapértelmezett kész táblázatstílusként ennél a dokumentumnál jelölőnégyzetet.
  7. Végül kattintsunk az OK gombra!

A táblázat összes jellegzetes része külön formázható

Az Új táblázatstílus parancs elérhető a Táblázateszközök/Tervezés szalag Táblázatstílusok galériájából legördíthető menüben. Az egyéni táblázatstílus e galéria felső sorában jelenik meg.