Egyéb munkalap parancsok

Több munkalap egyidejűleg is kijelölhető és rajtuk különféle műveletek végezhetők. A csoportosan kijelölt munkalapokon végzett műveletek eredménye – a csoport bármely lapján végeztük – megjelenik a többi lapon is. A munkalapokat kijelölhetjük egyenként, vagy több egymást követő lapot egyszerre. Az első lapot mindig a hagyományos módon a fülére kattintva jelöljük ki. A további lapok egyesével történő kijelöléséhez tartsuk lenyomva a Ctrl billentyűt. Több egymást követő lap együttes kijelöléséhez a Shift billentyű nyomva tartása mellett kattintsunk az utolsó kijelölendő lapra. Mindegyik kijelölt munkalap füle fehér színű lesz. 

A kijelölés megszüntetéséhez kattintsunk egy nem kijelölt munkalap fülére. Ha az összes munkalapot kijelöltük, bármelyik nevére kattintva megszüntethetjük a kijelölést. Ilyenkor a kijelölést bármelyik inaktív munkalap nevére kattintva megszüntethetjük.

A munkalapok könnyebb felismerhetősége érdekében a lapfülek színezhetők, illetve elrejthetők. A Kezdőlap Formátum gombmenüjében találhatók a formázó és elrejtő parancsok.

3. Feladat

Hozzunk létre egy új munkalapot! Nevezzük át. Mozgassuk új helyre. Készítsünk róla másolatot, majd a másolatot rejtsük el és újra jelenítsük meg. Színezzük különböző színűre a lapfüleket!